کیورد استافینگ چیست؟ 5 روش برای استفاده از کلمات کلیدی به درستی

Keyword Stuffing چیست

کیورد استافینگ یکی از روش‌های سئو کلاه ‌سیاه به شمار می‌رود. این اصطلاح از دو واژه Keyword به معنای کلمه کلیدی و Stuffing به معنای پرکردن تشکیل شده است. به‌عبارت‌دیگر، کیورد استافینگ هنگامی رخ می‌دهد که یک وب‌سایت با هدف بهبود رتبه خود برای یک کلمه کلیدی، به طور غیرمتعارف و بیش از اندازه استاندارد، از آن کلمه کلیدی در محتوا یا متا تگ‌ها استفاده می‌کند.

در گذشته، زمانی که الگوریتم‌های موتورهای جستجو به ‌اندازه کنونی پیچیده نبودند، بسیاری از وب‌سایت‌ها با افزایش تعداد تکرار کلمات کلیدی، موفق به کسب رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو می‌شدند. اما با گذر زمان و پیشرفت الگوریتم‌ها، موتورهای جستجو به تشخیص محتوای باکیفیت و ارائه تجربه کاربری بهتر تمایل پیدا کردند. موتورهای جستجو دریافتند که کیورد استافینگ چیست و قادر به تشخیص محتواهای باکیفیت و بی‌کیفت شدند.

اکنون، موتورهای جستجو به دنبال تحلیل معنایی محتوا هستند و از الگوریتم‌های پردازش زبان طبیعی استفاده می‌کنند. این به این معناست که تکرار زیاد یک کلمه کلیدی، برای بهبود سئو به‌تنهایی کافی نیست و باید به معنا و محتوای کلی صفحه توجه شود. برای همین، توجه به سئو معنا محور یا سئو سمانتیک، به‌جای تمرکز بر تکرار کلمات کلیدی، اهمیت زیادی پیدا کرده است.

با این توضیحات، می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر، برای دستیابی به رتبه‌بندی مناسب در نتایج جستجو، باید بر روی ارائه محتوا باارزش و معنادار، به‌جای استفاده از تکرار نامطلوب کلمات کلیدی، تمرکز کرد.

 

چرا کیورد استافینگ برای وب‌سایت ضرر دارد؟

 

علاوه بر کاربرد زیادی که روش کیورد استافینگ در گذشته داشت، در دهه‌ی اخیر، همواره ربات‌های جستجوی گوگل توانایی بیشتری در تشخیص الگوهای نامناسب نظیر استفاده بیش از اندازه از کلیدواژه‌ها را پیدا کردند و آن‌ها را به‌عنوان اسپم معرفی می‌کنند. در حال حاضر، موتورهای جستجو قادرند وب‌سایت‌هایی که در آن‌ها کلمات کلیدی به‌صورت افراطی استفاده می‌شوند و محتوا به شکلی کم‌ارزش یا غیرطبیعی ارائه می‌شود را به‌دقت تشخیص دهند و آن وب‌سایت‌ها را در نتایج جستجو مورد جریمه قرار دهند. در ادامه دلایل اینکه چرا کیورد استافینگ برای وب‌سایت ضرر دارد؟ بررسی شده است:

کیورد استافینگ کاربرپسند نیست

هرچند ممکن است مخاطبان با مفاهیم سئو آشنایی نداشته باشند، اما قطعا به این موضوع توجه می‌کنند که آیا یک متن به‌منظور توضیح مفهومی یا صرفاً برای تکرار کلمات کلیدی نوشته شده است. نتیجه استفاده از روش کیورد استافینگ چیست؟ اگر کلیدواژه را در هر سطر از متن تکرار کنید، خواننده متن را مطالعه نمی‌کند، زیرا مطالعه آن بسیار دشوار است و تجربه کاربری خوبی را به مخاطب نمی‌دهد. این باعث افزایش نرخ پرش و خروج مخاطب از وب‌سایت شما می‌شود و در نتیجه، به دستیابی به اهداف مدنظرتان کمک نمی‌کند.

گوگل Keyword stuffing را جریمه می‌کند

یکی از خصوصیات برجسته الگوریتم‌های گوگل، توانایی تشخیص تکرار بی‌مورد کلمات کلیدی است. گوگل با استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها و ذکاوت‌های خود، الگوریتم‌هایی را طراحی کرده است که قادرند به‌صورت دقیق‌تر تشخیص دهند که آیا یک وب‌سایت از کیورد استافینگ استفاده می‌کند یا خیر.

انواع کیورد استافینگ

باتوجه‌به سیاست‌های گوگل، استفاده از این روش باعث می‌شود که وب‌سایت شما مورد جریمه قرار گیرد، این جریمه ممکن است به شکل کاهش رتبه در نتایج جستجو یا حتی قراردادن سایت در لیست سیاه تغییر یابد، بنابراین، بهترین راه‌حل این است که این ریسک را نپذیرید و به‌جای آن، سعی کنید با الگوریتم‌ های گوگل هماهنگ باشید. به‌عنوان‌مثال، الگوریتم‌هایی مانند Panda، Rank Brain و Hummingbird از جمله تکنولوژی‌های هوشمند گوگل هستند که در تشخیص کیورد استافینگ نقش مهمی دارند.

تعامل مخاطب را از دست می‌دهید

همان‌طور که اشاره کردیم، استفاده از کیورد استافینگ باعث می‌شود که مخاطبان وب‌سایت شما را ترک کنند و محتوای آن را نپذیرند. علاوه بر این، آنها از به اشتراک گذاشتن مطالب شما نیز خودداری می‌کنند. برای جلب‌توجه و تعامل با مخاطبان، محتوای شما باید کاربرپسند باشد تا مردم تمایل داشته باشند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی باعث کاهش ارزش و قابلیت خوانایی ساده و روان محتوا می‌شود و در نتیجه، شانس برقراری تعامل مؤثر با مخاطبان را از دست خواهید داد.

راه‌حل جایگزین به‌جای keyword stuffing چیست؟

اکنون که از تکنیک Keyword Stuffing نمی‌توان استفاده کرد و الگوریتم‌ها دریافته‌اند که کیورد استافینگ چیست، باید به دنبال روش‌های دیگری برای تکرار کلمات کلیدی در محتوا بگردیم. چه اقداماتی می‌تواند به ما کمک کند تا بتوانیم رتبه‌بندی خوبی در صفحه اول نتایج جستجو داشته باشیم و از انواع کیورد استافینگ استفاده نکنیم؟

از چگالی کلمات کلیدی به‌درستی استفاده کنید

بسیاری از وب‌مستران به دلیل کمبود آگاهی از تکنیک‌های سئو، همچنان از روش کیورد استافینگ استفاده می‌کنند. اما برای جلوگیری از این عمل، بهتر است ابتدا مفهوم چگالی کلمات کلیدی را بشناسید. چگالی کلمات کلیدی به معنای نسبت تکرار کلمه کلیدی اصلی در محتوای شما است. درگذشته، سئوکاران باور داشتند که باید 3 تا 5 درصد از محتوا از کلمات کلیدی تشکیل شود. اما این اعتقاد اکنون منسوخ شده است.

بهتر است با یک مثال بیان کنیم. اگر عبارت آموزش پخت کیک را در گوگل جستجو کنید، متوجه می‌شوید که محتواهای صفحه اول کمتر از 1 درصد از این کلمات را استفاده کرده‌اند. حالا عبارت سئو سایت را جستجو کنید، متوجه می‌شوید که بیش از نیمی از وب‌سایت‌ها حدود 2 تا 3 درصد از این کلمات را در محتوای خود دارند.

بنابراین، چگالی کلمات کلیدی در یک محتوا یک مقدار ثابت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد، هر چه رقابت در کلمه کلیدی سخت‌تر باشد، تکرار آن در محتوا باید بیشتر باشد.

اما به‌طورکلی، سعی کنید محتوا را به نحوی بنویسید که برای کاربران جذاب و مفید باشد. کلمات کلیدی را به اندازه‌ای استفاده کنید که طبیعی به نظر برسند و سبب خستگی کاربر نشوند. در پایان، به‌جای تکرار یک کلمه کلیدی، از مترادف‌های آن نیز استفاده کنید.

برای به دست آوردن کلمات مترادف می‌توانید از ابزار سرچ کنسول استفاده کنید، درصورتی که این ابزار را ندارید می‌توانید مقاله راه اندازی سرچ کنسول را مطالعه کنید تا آن را ابتدا برای خود راه بیاندازید.

محتوا را بر اساس اصول سئو تولید کنید

اگر می‌خواهید بیشتر بدانید که راه‌های جایگزین کیورد استافینگ چیست، لازم به ذکر است که یکی دیگر از راه‌های جایگزین برای Keyword Stuffing، تولید محتوای سئو شده است. یک متخصص سئو به‌خوبی می‌داند که کلمات کلیدی اصلی را به چه اندازه و در کدام قسمت‌های محتوا استفاده کند. برخی از تکنیک‌های سئو برای جلوگیری استفاده از Keyword Stuffing شامل موارد زیر می‌شوند:

  • استفاده از کلمه کلیدی در عنوان
  •  استفاده از کلمه کلیدی اصلی و مترادف آن در متا دیسکریپشن
  •  استفاده از کلمه کلیدی اصلی در لید محتوا یا در 100 تا 200 کلمه اول
  •  نوشتن تیترهای محتوا با استفاده از این کلمات
  •  استفاده از کلمه کلیدی به‌عنوان متن جایگزین تصاویر

نکته: البته باید به این نکته توجه داشت که زیاده‌روی در هر یک از این روش‌ها ممکن است باعث Keyword Stuffing شود، بنابراین در این کار از افراط پرهیز کنید.

از کلمات LSI استفاده کنید

با گذشت زمان، سئوکاران تکنیک Keyword Stuffing را به‌عنوان یک راه برای افزایش رتبه محتوا در نظر گرفتند و بیش از حد از این روش استفاده کردند. گوگل که از این ترفند وب‌مستران آسیب‌دیده بود، تصمیم گرفت به‌جای تمرکز بر تعداد تکرار کلمات کلیدی، بر روی مفهوم محتوا یا Latent Semantic Indexing (LSI) تمرکز کند. اما LSI چیست؟

به‌عنوان‌مثال، فرض کنید شما محتوایی درباره فروشگاه‌ساز نوشته‌اید، گوگل به تعداد تکرار این کلمه در محتوا اهمیت نمی‌دهد، بلکه به مفهوم کلی محتوا توجه می‌کند. به‌طورکلی، گوگل محتوا را بررسی می‌کند تا ببیند آیا کلماتی که با فروشگاه‌ساز مرتبط هستند را استفاده کرده‌اید یا خیر. این کلمات می‌توانند عباراتی مانند ساخت فروشگاه اینترنتی، فروش اینترنتی، درگاه پرداخت آنلاین و… باشند.

این کلمات مرتبط با فروشگاه‌ساز به‌عنوان LSIهای کلمه کلیدی اصلی محسوب می‌شوند. اگر در محتوای خود از این عبارات استفاده کنید، گوگل که دریافته است کیورد استافینگ چیست، به محتوای شما اعتبار می‌دهد.

تولید محتوا را جدی بگیرید

تولید محتوای جذاب و جامع یکی از راه‌حل‌های جایگزین برای جلوگیری از Keyword Stuffing است. بسیاری از وب‌سایت‌ها محتوا ارائه می‌دهند، اما اغلب این محتواها دارای کمتر از 500 کلمه هستند. وقتی که محتوای شما کوتاه است، شما مجبور می‌شوید کلمه کلیدی اصلی را در متن خود به تعداد زیادی تکرار کنید. این موضوع باعث می‌شود که حتی فرصت استفاده از کلمات LSI یا کلمات مترادف را نیز از دست بدهید.

نحوه استفاده از کلمات کلیدی به درستی و بدون استفاده از کیورد استافینگ

 

تا اینجا متوجه شدیم که تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی می‌تواند به‌جای کمک به رتبه‌بندی سایت، منجر به جریمه‌شدن توسط گوگل شود. اما آیا راهی وجود دارد که ما بتوانیم کلمات کلیدی را به میزان مناسبی استفاده کنیم و درعین‌حال از جریمه‌شدن در نتایج جستجوی گوگل جلوگیری کنیم؟

گوگل به‌جای تمرکز بر کلمات کلیدی، بر روی مفاهیم کلیدی محتوا تمرکز می‌کند. برای ایجاد مفهوم‌گرایی در محتوای وب، روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید به‌عنوان جایگزینی برای کیورد استافینگ استفاده کنید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند بدون نیاز به تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، مفاهیم موردنظر خود را به گوگل ارائه دهید:

استفاده از کلمه‌های هم معنی و هم خانواده

پس از اینکه کلمه کلیدی را به‌اندازه‌ مناسب و استاندارد در محتوا جای دادید، می‌توانید از کلمات هم‌معنی آن نیز بهره ببرید. گوگل با شناسایی کلمات مترادف و معادل، مفهوم متن شما را بهتر فهمیده و احتمال رتبه‌بندی بهتر شما در نتایج جستجوی گوگل افزایش می‌یابد.

استفاده از عبارات معادل انگلیسی

هوش گوگل بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید است. اگرچه ساختار زبان فارسی با زبان انگلیسی تفاوت‌های زیادی دارد، اما گوگل توانایی تشخیص زبان‌های مختلف و تشخیص اینکه کیورد استافینگ چیست را دارد. به‌عنوان‌مثال، اگر کلمه لخخلمث را در جستجوی گوگل وارد کنید، گوگل متوجه ترتیب کلید‌های کیبورد شما می‌شود و درک می‌کند که شما به دنبال کلمه google هستید. بنابراین، به‌عنوان یک جایگزین، می‌توانید در صفحات وب از عبارات معادل انگلیسی کلمه کلیدی استفاده کنید.

استفاده از عبارات توصیفی

یکی از راهکارهای دیگر برای جلوگیری از اشباع شدن با کلمات کلیدی و نحوه استفاده از کلمات کلیدی به ‌درستی، استفاده از عبارات توصیفی به‌جای کلمات کلیدی اصلی است. به‌عنوان‌مثال، اگر قصد دارید یک صفحه وب را بهینه‌سازی کنید و کلمه مسواک را به عنوان کلمه کلیدی اصلی در نظر دارید، می‌توانید از عباراتی مانند شستشوی دندان، بهداشت دهان و دندان‌پزشکی استفاده کنید که جایگزین‌های مناسبی برای آن هستند.

استفاده از کلمه کلیدی در عناصر صفحه

به‌جای اینکه کلمه کلیدی را به‌صورت افراطی در متن صفحه تکرار کنید، می‌توانید به‌صورت استراتژیک از آن در عناصر صفحه استفاده کنید. این عناصر، جاهایی هستند که کاربران به طور معمول توجه زیادی به آن‌ها نمی‌کنند، اما از دید گوگل بسیار حیاتی هستند. برخی از عناصر کلیدی صفحه که گنجاندن کلمه کلیدی در آن‌ها اهمیت زیادی دارد عبارتند از: آدرس صفحه (URL)، توضیحات متا (Meta Description)، پاراگراف اول متن، عناوین (تگ‌های H1 تا H6) و متن جایگزین تصاویر (Alt Text).

استفاده از متون طولانی‌تر

یک روش مؤثر دیگر برای کاهش چگالی کلمات کلیدی در متون صفحات وب، استفاده از متون طولانی‌تر است. هرچند استاندارد مشخصی برای تعیین تعداد کلمات مطلوب در یک صفحه وب وجود ندارد، اما توصیه می‌شود که طول محتوا بین 1500 تا 2500 کلمه باشد. با افزایش طول متن، می‌توانید تعداد کلمات کلیدی را با چگالی کمتر در متن استفاده کنید.

 

چرا کیورد استافینگ برای وب‌سایت ضرر دارد؟

جمع‌بندی

عبارت Keyword Stuffing به معنی استفاده افراطی و بی‌رویه کلمات کلیدی در محتوای وب‌سایت است و در گذشته، به دلیل ناپیوستگی الگوریتم‌های جستجو، تأثیرگذار بوده است. اما با پیشرفت تکنولوژی الگوریتم‌های موتورهای جستجو، به‌ویژه گوگل، توانسته‌اند نسبت به کیورد استافینگ تشخیص دقیق‌تری داشته باشند و سایت‌هایی که از این تکنیک استفاده می‌کنند را مجازات کنند.

اکنون که keyword stuffing به‌عنوان یک روش معتبر در سئو شناخته نمی‌شود، باید به دنبال روش‌های جایگزین برای بهینه‌سازی محتوا و افزایش رتبه در نتایج جستجو بگردیم. استفاده از چگالی کلمات کلیدی بادقت، تولید محتوای سئو شده، بهره‌گیری از کلمات LSI و تولید محتوای جذاب و جامع از جمله راهکار‌هایی هستند که می‌توانیم بدون ریسک keyword stuffing از آن‌ها استفاده کنیم. با این روش‌ها، می‌توانیم محتوایی باکیفیت و مفید ارائه داده و درعین‌حال از جریمه‌شدن در نتایج جستجوی گوگل جلوگیری کنیم.

در آخر درصورتی که قصد دارید اقدام به خرید “گواهی امنیت” کنید پیشنهاد می‌کنیم به وب سایت مرواهاست مراجعه بفرمایید تا اقدام به خرید آن کنید.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

12 آذر 1403

در 21:15

اگر شما هم سوال نقشه سایت یا سایت مپ چیست را در ذهن دارید، جای درستی را برای یافتن پاسخ سوال خود انتخاب کرده‌اید. در دنیای دیجیتال امروز، جایی که رقابت برای ...

23 آبان 1403

در 20:54

آیا تا به حال در مورد اینکه بازاریابی B2B چیست و چگونه می‌تواند به رشد و موفقیت کسب‌ وکارها کمک کند، فکرکرده‌اید؟ بازاریابی B2B به تعامل و تبادل محصولات و خد...

21 آبان 1403

در 09:23

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که گوگل ادز چیست و چگونه می‌تواند به رشد کسب‌ وکار شما کمک کند. این پلتفرم یکی از بهترین ابزارها برای توسعه کسب‌ وکارهای...

16 آبان 1403

در 21:12

robots txt چیست؟ فایل robots.txt راهنمایی برای ربات‌های گوگل است تا به وبسایت شما سر بزنند. علاوه بر افراد عادی، ربات‌ها نیز از وبسایت شما بازدید می‌کنند. Ro...

14 آبان 1403

در 12:12

ساخت فایل htaccess در وردپرس، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این فایل یکی از کاربردی‌ترین فایل‌های وردپرس است که نیاز به سایر افزونه‌ها را از بی...

30 مهر 1403

در 21:53

ارور ۴۰۱ خطایی است که هنگام دسترسی بدون شناسه کاربری و رمز عبور معتبر به یک سایت برای شما نمایش داده می‌شود. این خطا دسترسی به سایت مورد نظر شما را غیر ممکن ...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.