DNS ، مخفف Domain Name System می باشد و سیستم پایگاه داده ای ست که نام دامنه را به یک آدرس IP تبدیل می کند. بعبارتی در شبکه اینترنت، مهمترین وظیفه DNS تبدیل نام دامنه به آدرس IP و بالعکس می باشد.درواقع در تمام سرورها، برای اینکه بتوانیم با آدرس دامنه اینترنتی (مثلا example.com) به یک سایت دسترسی داشته باشیم، باید سرویس DNS در داخل سرور نصب شده باشد. سرورهای لینوکسی که سی پنل (cpanel) روی آنها نصب شده است، هم از این امر مستثنی نیستند.
جهت مدیریت DNS در سی پنل و تغییر DNS بر روی دامنه های IR ، پس از ورود به سی پنل، در قسمت Domain، گزینه Zone Editor را انتخاب نمایید.
در صفحه باز شده بر روی manage کلیک کنید.
در مجموع 16 نوع اصلی رکورد Dns در سی پنل داریم که در قالب سوالات زیر به نحوه کار آنها می پردازیم:
رکورد A در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
A Record یا (Host Record) ، نام دامنه را به IP فیزیکی سرور، تبدیل میکند. درواقع باعث اتصال نام دامنه به IP آدرس می شود.
مثلا اگر برای دامنه example.com یک a رکورد با نام webmail و آی پی 10.10.10.10 ایجاد کنید، پس از انجام این کار، آدرس webmail.example.com به آی پی 10.10.10.10 متصل خواهد شد.
رکورد AAAA در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد مشابه A رکورد بوده و برای IPv6 (آی پی های ورژن 6) بکار میرود.
رکورد AFSDB در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد نشان دهنده محل سرورهای دیتابیس یک سلول AFS است و برای کاربردهای خاص می باشد.
این رکورد عموما توسط کاربران سرورهای AFS جهت اتصال سلول های AFS به خارج از local domain آن ها، مورد استفاده قرار میگیرد. یک زیرنوع (subtype) از این رکوردها در فایل سیستم DCE/DFS استفاده می گردد.
رکورد CAA در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
رکورد Certification Authority Authorization مشخص میکند که کدامیک از شرکت های صادر کننده مجاز (certificate authorities) گواهی های ssl، جهت صدور گواهینامه برای یک دامنه مجاز هستند.
این رکوردها را میتوانیم هم برای کل دامنه و مجموعه سابدامنه های آن در نظر بگیریم (مگر اینکه با رکورد جدیدی override شوند)
این رکوردها، هم جهت کنترل گواهی های مختص یک آدرس دامنه یا جهت کنترل گواهی های وایلدکارد و یا هردو قابل استفاده هستند.
رکورد CNAME در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد مشابه A رکورد می باشد، با این تفاوت که به جای IP، می توانیم از آدرس دامنه استفاده کنیم. در واقع با این کار میتوانیم برای یک سابدامنه، نام مستعار ایجاد کنیم.
مثلا اگر برای دامنه example.com یک a رکورد با نام webmail و آی پی 10.10.10.10 ایجاد کردید، اکنون آدرس webmail.example.com به آی پی 10.10.10.10 اشاره میکند.
پس از این اگر بخواهید رکورد جدیدی ایجاد کنید که به این آدرس اشاره کند، دو گزینه خواهید داشت، یا ایجاد a کورد، یا ایجاد رکورد cname، که در هنگام ایجاد رکورد cname می توانید مقدارwebmail.example.com را بعنوان آدرس سرور وارد نمایید.
رکورد DNAME در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
همانند رکورد CNAME می باشد با این تفاوت که نام مستعار برای کل یک دامنه و تمامی زیردامنه های آن تعریف می شود.
رکورد DS در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
رکوردDelegation of Signing ، جهت ایمین سازی نمایندگی ها کاربرد دارند.
یک رکورد DS، بعنوان زیرمجموعه zone اصلی با نعریف می شود که بعنوان نماینده اختیار تغییر ns-record ها را دارد.
این رکورد های DS، به DNSKEY-record ها در zone زیرمجموعه ارجاع می کنند.
رکورد HINFO در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
در این رکورد میتوانید اطلاعاتی مربوط به نوع پردازنده (CPU) و سیستم عامل (OS) سرور را ارائه نمایید.
رکورد LOC در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
در رکوردLocation record ، میتوانید اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی سرور، هاست، و subnet ها را مشخص نمایید.
رکورد MX در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
رکورد MX یا Mail Exchange Record برای معرفی آدرس Mail Server بکار می رود. در واقع ایمیل ها بسمت آدرسی که توسط این رکورد مشخص می شود، هدایت می شوند. شما میتوانید چند mx رکورد داشته باشید، این رکورد همچنین بخشی با نام Priority دارد که جهت مشخص کردن اولویت میل سرورهای تعریف شده بکار میرود.
و میتوانید مشخص کنید که هر mx رکورد چه اولویتی داشته باشد.
با استفاده از چند mx رکورد با اولویت های متفاوات می توانید high availability یا نوعی لود بالانس را برای ایمیل هایتان ایجاد کنید، که هر زمان یکی از میل سرورها از دسترس خارج شد، میل سرورهای بعد ایمیل ها را دریافت یا ارسال کنند.
در ادامه می توانید برای آشنایی بیشتر با مدیریت قسمت های مختلف سی پنل مقاله ( مدیریت Mime Types در سی پنل ) را نیز مطالعه بفرمایید
رکورد NAPTR در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد مخفف Naming Authority Pointer می باشد و شامل قواعد کلی است که در کاربردهای خاص مانند VoIP بکار می رود. این رکورد بابت mapکردن سرور ها و آدرس کاربران در Session Initiation Protocol (SIP) کاربرد دارد.
رکورد NS در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد مشخص کننده دی ان اس های دامنه میباشد، با وارد کردن رکورد NS در تنظیمات دامنه، آدرس DNS سرورها مشخص شده و مشخص می کنند که اطلاعات و Ipهای سایت شما، می بایست از کدام DNS سرور دریافت شود. برای هر دامنه دو رکورد NS یکی بعنوان Dns Primary اصلی و دیگری به عنوان نسخه پشتیبان(Secondary DNS) تعریف می شود.
رکورد PTR در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد عکس عمل A Record یعنی عملیات Reverse DNS را انجام می دهد، یعنی آدرس IP را به اسم دامنه تبدیل می کند.
در واقع این اطمینان را فراهم می آورد که یک آی پی حتما به یک آدرس دامنه یا سرور متصل شده است و معتبر است. اهمیت این رکوردها در اعتبار سنجی فرستنده ها (sender) در سرویس های ایمیل جهت جلوگیری از دریافت اسپم، مشخص می شود.
رکورد RP در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد اطلاعاتی راجع به مالک دامنه (Responsible Person) (عمموا ایمیل آدرس صاحب دامنه) ارایه میدهد.
رکورد SRV در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
این رکورد مخفف Service Record می باشد و عموما یک نام نماشی (symbolic name) به همراه یک پروتکل را بعنوان بخش از دامنه تعریف می کند و دارای مشخصه های priority, weight, port و target می باشد. به عنوان مثال مشخص می کند که دومین example.com دارای سرویس HTTP است که با استفاده از پروتکل TCP، روی پورت 80 عمل می کند.
رکورد TXT در سی پنل چیست و چه کاری انجام می دهد؟
رکورد Text جهت اضافه کردن توضیحاتی بکار می رود که توسط کاربران هم قابل خواندن و تشخیض می باشند. این رکوردها عموما داینامیک هسنند و برای کاربردهای مختلفی استفاده می شوند. از مهمترین کاربردهای این رکورد، استفاده در سیستم تصدیق ایمیل SPF (Sender Policy Framework) را میتوان نام برد.
بعنوان مثال جهت اضافه نمودن یا ویرایش یک A رکورد جدید در سی پنل، می توانید به شرح زیر اقدام نمایید:
نام رکورد و آی پی را اضافه و ذخیره نمایید.
در صورتی که مقاله فوق مورد توجه شما قرار گرفته پیشنهاد میکنیم مقالات “تغییر ورژن پی اچ پی در سی پنل” و ”تغیر پسورد در سی پنل” در بلاگ مرواهاست مطالعه فرمایید
همچنین در ادامه می توانید برای آشنایی بیشتر با مدیریت قسمت های مختلف سی پنل مقاله ( مدیریت Mime Types در سی پنل ) را نیز مطالعه بفرمایید
3 دیدگاه دربارهٔ «مدیریت DNS ها در سی پنل»
بازتاب: 10 تا از بهترین دستورات SQL Server - وبلاگ مروا هاست
بازتاب: آموزش ایجاد Virtual HardDisk Volume در لینوکس - وبلاگ مروا هاست
سلام، خسته نباشید cname چیست دقیقا، اگه میشه بیشتر توضیح بدید ممنون میشم