بهبود پارامترهای GTMetrix در ۳۰ دقیقه

بهبود پارامترهای GTMetrix در ۳۰ دقیقه

بدون شک فاکتور سرعت برای تمامی وب سایت ها، می بایست دغدغه اصلی مالکان آن باشد. همانطور که در مقاله روش های افزایش سرعت وب سایت اشاره شد، کاربران و بازدیدکنندگان از تاخیر در لود شدن سایت نفرت دارند، از فیلم ها/عکس ها و صفحاتی که به آرامی بارگذاری می شوند، ناامید می شوند.

GTmetrix یکی از بهترین ابزاریست که به آنالیز دقیق سرعت سایت و نیز SEO سایت کمک شایانی می کند.

gtmetrix

حتما برای شما نیز اتفاق افتاده که از بین چند سایت رقیب در زمینه مشابه، جذب وب سایتی می شوید که سریعتر باز شده و نیز واکنشگرا(Responsive) بوده و می توانید به راحتی به محتوای قسمت‌های مختلف سایت دسترسی داشته باشید. سرعت پایین باز شدن سایت منجر به از دست دادن مشتریان و بازدیدکنندگان شده و آن‌ها ترجیح میدهند سایت‌ سایر رقبا که سریعتر باز می‌شود را بررسی کنند.

علاوه بر این، Google از سرعت سایت (page speed) در الگوریتم های رتبه بندی خود استفاده می کند. بنابراین، هنگام جستجوی گوگل، سایت با سرعت لود بالاتر در نتایج موتور جستجو، بالاتر از رقبا نمایش داده می شود.

در ادامه به چند مرحله ساده اما کاربردی می پردازیم که رتبه GTMetrix سایت را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

در ادامه صفحه اصلی سایت نمونه‌ای را که با وردپرس طراحی شده است، بهینه خواهیم نمود. این سایت دارای چندین تصویر و یک پلاگین social media است.

بهبود پارامترهای GTMetrix در ۳۰ دقیقه

در تصویر زیر رتبه GTMetrix اولیه این سایت که بهینه نشده است، مشاهده خواهید نمود.در این تصویر، حجم کلی سایت Total Pages Size این سایت 3.06MB می باشد.

مرحله اول بهینه سازی تصاویر

وجود چندین تصویر با حجم نسبتا بالا در صفحه اصلی، باعث بالا رفتن حجم کلی صفحه اول شده و تأثیر قابل توجهی در سرعت بارگذاری صفحه (page load time) خواهد داشت. در نتیجه سرعت لود سایت پایین می آید.

لذا می بایست حجم عکس‌های موجود در سایت را بهینه نمود و تا حد امکان کاهش داد. توجه نمایید که کاهش حجم در کیفیت عکس تأثیر نداشته باشد. برای این کار می‌توانید از سایتهای آنلاین نظیر زیر نیز استفاده نمایید:

https://compressjpeg.com/

http://jpeg-optimizer.com/

در وردپرس نیز پلاگین هایی قدرتمندی نظیر WP-Smush یا ShortPixel Image Optimizer این امکان را می دهد تا مالک وب سایت پس از آپلود هر عکس به سایت، آن‌ها فشرده سازی کند.

پس از بهینه نمودن تصاویر سایت نمونه، حجم سایت / Total Pages Size سایت به 1.16MB و زمان لود سایت به 4.7 ثانیه کاهش یافت.

مرحله 2 – فعال کردن ذخیره سازی (Cache)

قابلیت ذخیره سازی(Caching) یک روش عالی جهت صرفه جویی در زمان بازدیدکنندگان و نیز کاهش بار ترافیک (Bandwidth) سایت شما می باشد.

در مقاله بهینه سازی سایت با استفاده از HTTP Caching بطور مفصل در رابطه با اهمیت و نحوه فعال نمودن کش توضیح داده شده است.

پلاگین های ذخیره سازی بسیار زیادی برای سایت‌های وردپرس وجود دارد. پلاگین WP Fastest Cache یکی از بهترین پلاگین ها می باشد.

سایر پلاگین های ذخیره سازی در وردپرس:

Cache System
Minify HTML
Minify Css
Combine Css
Gzip
Browser Caching

همانطور که ملاحظه می نمایید قابلیت کش تاثیر چشمگیری روی رتبه های PageSpeed و YSlow scores دارد.

مرحله 3 – ترکیب CSS و جاوا اسکریپت

معمولاً فایلهای CSS و یا اسکریپت های جاوا اسکریپت غالبا بصورت چندین فایل خارجی js و css در یک وب سایت مورد استفاده می باشند. در صورتی که اغلب لزومی ندارد اسکریپت ها و CSSها در چند فایل مجزا فراخوانی شوند و می توان آنها را در یک فایل با هم ادغام (ترکیب: combine یا merge) کرد بطوریکه تاثیری در نحوه اجرای آنها نداشته باشد.

ادغام فایل های javascript در یک فایل می تواند بشدت بر روی سرعت لود یک وب سایت تاثیر مثبت بگذارد. زیرا شما با اینکار تعداد درخواست ها (requests) را به سمت سرور کاهش داده اید که در نتیجه زمان پاسخ (response) کاهش خواهد یافت.

یکی از بهترین پلاگین های ترکیب CSS و JS، پلاگین Autoptimize و Better WordPress Minify می‌باشد که براحتی و با چند کلیک فعال می شود. پس از فعال سازی Autoptimize، در تنظیمات موارد زیر را فعال نمایید:

Optimize HTML Code
Optimize JavaScript Code
Optimize CSS Code

پس از این تغییرات، همانطور که ملاحظه می نمایید رتبه Page Speed بسیار بهتر شده و امتیاز Yslow نیز افزایش یافته است، افزون برآن زمان بارگذاری، حجم صفحه و تعداد درخواست ها نیز بهبود یافته است.

مرحله 4 – فعال نمودن شبکه تحویل محتوا(CDN)

شبکه content delivery network (CDN)، شبکه ای عظیم از سرور هایی می باشد که در نقاط مختلف دنیا برپا شده و به صورت جغرافیایی پخش شده اند. محتوای وبسایت ها با بکارگیری از شبکه ی توزیع محتوا و با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربران از طریق نزدیک ترین شبکه به کاربران ارائه داده می شود.

این شبکه ها در سرعت بخشیدن به تحویل محتوا و پهنای باند در وبسایت های بزرگ و جهانی مثل یاهو، گوگل، فیس بوک و… تاثیر به سزایی دارند.

با فعال نمودن این قابلیت، هنگامی که کاربر از سایت شما بازدید می کند، محتوای سایت، از نزدیک ترین سرور به آنها بار گزاری خواهد شد.

یکی از محبوب ترین CDN ها، Cloudflare است. برای فعال کردن آن، می بایست در سایت Cloudflair ثبت نام کنید و آدرس سایت خود را اضافه کنید.

جهت اینکار از قسمت Add a WebSite نام دامنه ی خود را وارد نمایید و بر روی دکمه ی Scan DNS Records کلیک نمایید.

در این مرحله 60 ثانیه زمان نیاز است تا کلیه رکورد های DNS سایت شما بررسی شوند. پس از آن بر روی دکمه ی Continue کلیک نمایید.

در این قسمت لیستی از تمامی رکورد های DNS دامنه ی سایت شما ، از جمله ساب دامین ها نمایش داده خواهند شد. اگر نیاز به ایجاد رکورد جدیدی داشته باشید می توانید با کلیک بر روی Add Record رکورد مربوطه را اضافه نمایید.

سپس کلادفلیر دو DNS جدید برای دامنه ی سایت شما نمایش می دهد. می بایست DNS های دامنه ی سایت خود را بر روی DNS های داده شده تنظیم نمایید.

در نهایت امتیاز YSlow نیز پس از این مرحله بهبود یافته است و زمان بارگذاری صفحه نیز کمتر شده است.

همانطور که می بینید انجام این 4 مرحله ساده، در سرعت سایت و رتبه GTMetrix پیشرفت بسزائی داشت. این تغییرات به نوبه خود، تاثیر مثبتی بر رتبه بندی گوگل(Google rankings) و کاهش میزان نرخ پرش سایت(bounce rate) خواهد داشت و درنتیجه باعث افزایش تعداد کاربران سایت شما می شود.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

21 اسفند 1401

در 14:22

اگر صاحب یک وب سایت برای کسب و کارتان هستید و یا اگر طراح سایت هستید و برای دیگران وب سایت طراحی و اجرا می‌کنید، باید مسئله افزایش امنیت سایت را در درجه اول ...

7 اسفند 1401

در 14:05

راه اندازی هاستینگ یکی از ایده های جالب و درآمدزایی است که در ابتدا مدیریت آن بسیار هیجان انگیز به نظر می رسد، ولی برای شروع این کار باید یک whmcs را روی سرو...

4 اسفند 1401

در 12:43

بحث بر سر تفاوت سرور اختصاصی با سرور مجازی از جمله مهمترین موضوعات حوزه تجارت الکترونیک است. زمانی که سایت جدیدی را می خواهید راه اندازی کنید یکی از اولین مر...

2 اسفند 1401

در 12:19

اگر رتبه سایت شما کم شده اما دلیل ان را نمی دانید، یا میخواهید بدانید امنیت سایت بر سئو چه تاثیری دارد و تا چه حد می تواند روی کاهش یا افزایش رتبه سایت شما ا...

18 بهمن 1401

در 12:26

VDS چیست؟ فرض کنید شما یک سایت مثل سایت فروشگاهی راه اندازی می کنید. به مرور زمان محصولات و خدمات سایت شما بیشتر میشود و به مراتب، میزان ترافیک سایت شما نیز ...

7 بهمن 1401

در 13:32

همه ما کم و بیش با اصطلاح سرور ابری آشنایی داریم و تا حدودی می دانیم که سرور ابری، یک نوع سروری است که از آن برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می شود. اما به ر...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.