داده‌های گوگل آنالیتیک را بهتر تحلیل کنیم

فرض کنید وارد ابزار گوگل آنالیتیک (Google Analytics) شده‌اید و در کمال تعجب می‌بینید در ترافیک ورودی به سایت افزایش یا کاهش قابل‌توجهی رخ‌داده، در چنین شرایطی احتمالاً رئیستان درباره موضوع توضیح می‌خواهد و شما هم دربه‌در دنبال علت می‌گردید. درصورتی‌که بتوانید داده‌های گوگل آنالیتیک (GA) را دقیق‌تر تحلیل کنید، اوضاعتان واقعاً بهتر می‌شود!

تحلیل داده‌های گوگل آنالیتیک

در این صورت می‌توانید با سهامداران حقوقی مجموعه ارتباط مناسب‌تری برقرار کنید و ارزش کمپین سئو را به‌خوبی برآورد کنید. در ادامه سعی داریم 5 سؤال اساسی را که می‌توانیم با تحلیل داده‌های GA جواب بدهیم، بررسی کنیم.

1)    چرا ترافیک ورودی به سایت دچار تغییرات اساسی شده است؟

 

در هر بازه زمانی منابع مختلفی به سایتمان ترافیک می‌فرستند؛ بعدازاینکه وارد GA شویم، به‌صورت اتوماتیک وارد بخش All sessions می‌شویم. با تفکیک داده‌های این بخش می‌توانیم متوجه بشویم کاهش/ افزایش ترافیک در کدام بخش‌ها رخ‌داده است.
قبل:gad1
بعد:
gad2

در این مورد خاص کاهش ترافیک به دلیل افت محسوس تعداد بازدیدکنندگان پولی (paid) اتفاق افتاده وگرنه سایر منابع ترافیک به همان صورت ثابت هستند.

ملاحظه می‌کنید که با تحلیل چنین داده‌هایی می‌توانیم ریشه مشکل را شناسایی کنیم؛ حتی می‌توانیم وضعیت را کمی دقیق‌تر بررسی کنیم. دلیل کاهش تعداد بازدیدکنندگان پولی سایت چیست؟ استراتژی‌مان تغییر کرده؟ میزان بودجه تغییر کرده؟ درصورتی‌که وضعیت را تا این سطح تحلیل کنیم، می‌توانیم قبل از اینکه وضعیت بحرانی شود، مشکل را حل کنیم.

درصورتی‌که بودجه تبلیغات افزایش پیداکرده باشد یا قرار باشد CPC (هزینه هر کلیک در تبلیغات پرداخت کلیکی) کاهش پیدا کند، به‌احتمال‌زیاد ترافیک ورودی از بخش پولی باید افزایش محسوسی پیدا کند.

2)    ترافیک ورودی به کسب‌وکارمان مرتبط است؟

درصورتی‌که ترافیک ورودی کاهش یا افزایش پیداکرده، ولی تعداد مشتریان بالفعل سایت ثابت باقی‌مانده، بهتر است بررسی کنید ترافیک ورودی به کسب‌وکارتان مرتبط است یا نه. مثلاً می‌توانید موقعیت مکانی بازدیدکنندگان را بررسی کنید؛ کافی است بر روی گزینه Acquisition Geo Location کلیک کنید. بهتر است داده‌های فعلی را با داده‌های سال قبل مقایسه کنید.
gad3

در این مثال ملاحظه می‌کنید که کاهش ترافیک بر اثر کاهش تعداد کاربران هندی اتفاق افتاده است. درنتیجه درصورتی‌که بدانیم چنین کاربرانی هیچ ربطی به کسب‌وکارمان ندارند، لزومی ندارد نگران کاهش ترافیک باشیم. معمولاً بررسی موقعیت جغرافیائی بازدیدکنندگان از تعدادشان مهم‌تر است.

درصورتی‌که تعداد بازدیدکنندگان در موقعیت جغرافیائی هدفتان افزایش پیدا نمی‌کند، شاید بهتر باشد درباره استراتژی فعلی مجموعه تجدیدنظر کنید.

3)    تغییرات در حجم ترافیک ناشی از تغییر فصل است؟

تغییرات فصلی را به دو روش کلی می‌توانیم بررسی کنیم: روش اول که کاملاً هم مشخص است، ترافیک را در دو سال متوالی باهم مقایسه می‌کنیم تا معلوم شود حداکثر و حداقل مشابهی دارند یا نه. درست مانند مورد شماره 1 درصورتی‌که اختلاف فاحشی وجود داشته باشد، باید منابع ورودی را از هم تفکیک کنیم.

روش دوم این است که بازدیدکنندگان مستقیم و ارگانیک را باهم مقایسه کنیم؛ درصورتی‌که تغییر فصل عامل کاهش یا افزایش ترافیک باشد، هر دو الگو باید نقاط حداکثر و حداقل مشابهی داشته باشند.
دو سال متوالی:
gad4
مقایسه ترافیک مستقیم و ارگانیک:
gad5

همان‌طور که می‌بینید ترافیک مستقیم و ارگانیکمان الگوی تقریباً مشابهی دارند. درصورتی‌که ترافیک مستقیم ثابت مانده باشد، ولی ترافیک ارگانیک به‌صورت یکنواخت کاهش پیداکرده باشد، احتمالاً برند با مشکلات اساسی دست‌به‌گریبان است.

4)    وبلاگ مجموعه ترافیک ایجاد و کاربران را تبدیل می‌کند؟

بسیاری از کمپانی‌هایی که وبلاگ نویسی را به‌عنوان یکی از المان‌های اساسی استراتژی بازاریابی‌شان دنبال می‌کنند، به ROI وبلاگشان اهمیت ویژه‌ای می‌دهند

در این خصوص دو فاکتور اساسی برای بررسی وجود دارد: میزان تبدیل صورت گرفته و ترافیک ورودی از طریق آن، (فرض می‌کنیم از ابزارهای محاسبه تبدیل استفاده می‌کنید) کافی است داخل GA مسیر Behavior Site Content Landing Pages را دنبال کنید. همان‌طور که می‌بینید وبلاگمان هم ترافیک زائی می‌کرده و هم کاربران را تبدیل می‌کرده است. مخصوصاً پست “Awesome1” عملکرد بسیار موفقی داشته است.
gad7

به کمک چنین داده‌هایی حتی می‌توانیم برای محتوای وبلاگ هم بهتر برنامه‌ریزی کنیم.

5)    استراتژی سئوی سایت در مسیر صحیح قرار دارد؟

هدف اصلی در پس پرده تمام فعالیت‌های سئو تنها یک‌چیز است: تبدیل! هدف از ارتقاء رنکینگ یا افزایش ترافیک هم در حقیقت بالا بردن میزان تبدیل است. درصورتی‌که میزان تبدیل مجموعه نسبت به زمانی که کمپین سئو نداشتید، بیشتر شده، تلاش‌هایتان موفقیت‌آمیز بوده‌اند. به‌طور حتم ترافیک ورودی دستخوش نوساناتی می‌شود و بازدیدکنندگان هم همیشه تبدیل نمی‌شوند. بهتر است صفحات تبدیل را به صفحه تشکر از کاربر ریدایرکت کنیم و آن صفحات را در گوگل آنالیتیک هدف‌گذاری کنیم.

هدف‌های تعیین‌شده در ابزار را می‌توان در بخش Admin Goals مشاهده کرد. با انتخاب و نام‌گذاری هدف‌های جدید و تعیین صفحه مقصد برای هرکدام، می‌توانیم اهداف دیگری هم به ابزار اضافه کنیم. URL صفحه مقصد را وارد کنید، گزینه Create Goal را انتخاب کنید و کار تمام است! درصورتی‌که تمایل می‌توانیم برای هدف موردنظرمان ارزش خاصی تعیین کنیم تا گوگل آنالیتیک آن را دنبال کند. در این مرحله می‌توانیم وارد بخش Conversion Goals بشویم و اهدافمان را بررسی کنیم.\

gad8
اهمیت تبدیل‌ها به‌مراتب از ترافیک ورودی بیشتر است. درصورتی‌که میزان ترافیک ورودی چنگی به دل نمی‌زند ولی آمار تبدیل در طول سال‌های متوالی راضی‌کننده است، کمپینتان موفق بوده است. هدف اصلی هر استراتژی سئو باید رشد بیشتر کسب‌وکار باشد.

gad9

در صورتی که مقاله فوق مورد توجه شما قرار گرفته پیشنهاد میکنیم مقالات “آموزش کار با دستور cp در لینوکس برای کپی کردن فایل و پوشه ها” و ”هاست لینوکس چیست ؟ ۴ مزایای هاست لینوکس” در بلاگ مرواهاست مطالعه فرمایید

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

16 خرداد 1402

در 13:02

آموزش فعالسازی ssl در کلودفلر هدف اصلی ما در تدوین این مقاله است. گواهی SSL همان چیزی است که وب‌سایت‌ها را قادر می‌سازد از HTTP به سمت HTTPS که امنیت بیشتری ...

7 خرداد 1402

در 20:55

انتخاب و خرید هاست برای وب سایت، یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که برای تجارت آنلاین خود انجام می‌دهید. این انتخاب می‌تواند، امنیت و کارکرد درست وب سایت را برا...

31 اردیبهشت 1402

در 12:53

نصب سی پنل در سرور لینوکس می‌تواند یک تغییر برای مدیریت محیط میزبانی وب باشد. سی پنل با یک رابط گرافیکی کاربرپسند، کارهایی مانند مدیریت فایل‌های وب سایت، ایج...

27 اردیبهشت 1402

در 18:42

ساخت و راه‌اندازی وب سایت، یکی از مهم‌ترین امکانات و راه‌های ارتباط مشتریان با برند شما است. پس از این که سایت مورد نظر، توسط مهندسان برای کسب و کار شما طراح...

24 اردیبهشت 1402

در 12:54

اگر یک کسب‌وکار آنلاین دارید، انتخاب هاست مناسب، یکی از حیاتی‌ترین تصمیمات برای کارکرد صحیح یک وب‌سایت است. عملکرد، قابلیت اطمینان، امنیت و بسیاری از ویژگی‌ه...

21 اردیبهشت 1402

در 23:58

DNS یک مفهوم اساسی در دنیای آنلاین است و عملیاتی که طی آن انجام می‌شود، به کاربران در سراسر جهان هر روز، امکان دسترسی به میلیاردها وب سایت را می‌دهد. اما DNS...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.