بررسی عملکرد کمپین ایمیلی مجموعه با استفاده از Google Analytics

استفاده از کمپین ایمیلی مانند استفاده از بک‌لینک یا استفاده از ALT تصویر برای افزایش بازدید سایت و قرار گرفتن در نتایج اول گوگل یکی از فاکتورهای مهم است ولی درصورتی‌ که در کنار استراتژی بازاریابی آنلاین مجموعه یک کمپین ایمیلی هم داشته باشیم، ممکن است گاهی نتوانیم درباره موفق بودن یا نبودن آن نظر دقیقی بدهیم. در حقیقت فقط در حالتی می‌توانیم مطمئن باشیم کاربران از طریق ایمیل‌ها سایت کمپانی را پیدا کرده‌اند که تنها ابزار بازاریابی‌مان کمپین ایمیلی باشد.

بررسی عملکرد کمپین ایمیل با استفاده از Google Analytics

به کمک Google Analytics می‌توانیم این قسمت مشکلات را به‌ راحتی حل کنیم و با استفاده از داده‌های ارزشمند آن موفقیت یا شکست استراتژی بازاریابی ایمیلی‌مان را بسنجیم.

•  آمار باز شدن ایمیل‌ها

این فاکتور همان‌طور که از نامش پیداست، نشان می‌دهد چه تعداد از کاربران ایمیل موردنظر را باز کرده‌اند. برای بررسی موفقیت کمپینمان می‌توانیم از همین فاکتور شروع کنیم؛ مطمئناً اگر کسی ایمیل را باز نکند، از طریق آن وارد سایت مجموعه هم نمی‌شود.

بررسی تعداد کاربرانی که پیغاممان را خوانده‌اند، چند موضوع را روشن می‌کند:

اگر تعداد بسیار کمی از گیرندگان ایمیل را باز می‌کنند، شاید بهتر باشد عنوان پیغاممان را عوض کنیم؛ شاید هم چند خط اول که در حالت پیش‌نمایش نشان داده می‌شوند، چندان جذاب نیست که بتواند توجه کاربر را به خود جلب کند. از آن‌طرف هم درصورتی‌ که حجم قابل‌ توجهی از کاربران ایمیل‌ها را باز کنند، می‌توانیم همین قالب را برای ایمیل‌های بعدی کمپین هم استفاده کنیم.

•  آمار کلیک بر روی لینک تعبیه‌ شده داخل ایمیل (CTR)

قدم ایدئال بعدی این است که کاربر بعد از باز کردن ایمیل بر روی لینک تعبیه‌ شده داخل آن کلیک کند. با استفاده از GA می‌توانیم به‌راحتی آمار CTR کمپین را بررسی کنیم. با مقایسه آمار باز شدن ایمیل‌ها و دفعات کلیک بر روی لینک یک سایت خاص که داخل آن گنجانده‌ شده، می‌توانیم با قطعیت نسبتاً زیاد نظر بدهیم که کمپین ایمیلی‌مان موفق عمل می‌کند یا نه. مسلماً هدف اصلی از اجرای هر کمپین ایمیلی، کشاندن گیرندگان به سایت مجموعه است.

•  بررسی رفتار کاربران بعد از کلیک بر روی لینک

با استفاده از GA می‌توانیم رفتار کاربر را بعد از اینکه بر روی سایت مجموعه کلیک کرد هم بررسی کنیم. مثلاً ببینیم وارد کدام صفحات ورودی می‌شود، در کدام صفحات بیشتر باقی می‌ماند، بعد از اینکه از طریق کمپین وارد سایت مجموعه شد از چند صفحه بازدید می‌کند، آخرین صفحه سایت که قبل از خروج بازدید می‌کند کدام است و…

به کمک چنین اطلاعاتی می‌توانیم متوجه بشویم چه تعداد از کاربران، بعد از سر زدن به صفحه ورودی سایت، به صفحات دیگر آن‌هم علاقه نشان داده‌اند و کدام ایمیل‌ها بازدیدکنندگان کمتر یا بیشتری به همراه داشته‌اند؛ درنتیجه اعمال تغییرات و بهبود وضعیت کمپین بازاریابی ایمیلی‌مان باکیفیت بالاتری همراه می‌شود.

• تگ‌های کمپین ایمیلی

GA با استفاده از تگ‌های کمپین (اطلاعات تکمیلی که به لینک‌ها اضافه می‌شود و مجدداً به دست گوگل می‌رسد) میزان بازدهی هرکدام از لینک‌های موجود داخل ایمیل‌های ارسالی آن کمپین را ارزیابی می‌کند. درنتیجه GA می‌تواند اطلاعات هر ایمیل را مرتب کند تا کاربر به‌ راحتی بفهمد کدام ایمیل‌ها موفق بوده‌اند و کدام‌یک چنگی به دل نمی‌زنند.

ایمیل‌های مختلف که از یک کمپین واحد ارسال‌ شده‌اند در قالب چارت‌های مختلف به همراه تعداد بازدید کننده‌ای که هرکدام برای سایت به همراه داشته‌اند نمایش داده می‌شوند. به کمک چنین چارت‌هایی می‌توانیم عملکرد هرکدام از ایمیل‌ها را به‌صورت شفاف بررسی کنیم و در مورد وضعیت کمپین بهترین تصمیم ممکن را بگیریم.

در صورتی که مقاله فوق مورد توجه شما قرار گرفته پیشنهاد میکنیم مقالات “آموزش کار با دستور cp در لینوکس برای کپی کردن فایل و پوشه ها” و ”هاست لینوکس چیست ؟ ۴ مزایای هاست لینوکس” در بلاگ مرواهاست مطالعه فرمایید

کلام آخر

کمپین ایمیل یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یکی از راهکارهای اصلی مارکتینگ و بازاریابی هستش که به بهبود بازدید سایت شما و CTR شما بسیار تاثیر دارد

سوالات متداول

ابزار GA چه کاربردی دارد؟

با استفاده از GA می‌توانیم رفتار کاربر را بعد از اینکه بر روی سایت مجموعه کلیک کرد هم بررسی کنیم. مثلاً ببینیم وارد کدام صفحات ورودی می‌شود، در کدام صفحات بیشتر باقی می‌ماند

با چه ابزاری می‌توانیم آمار کمپین ایمیل را چک کنیم؟

به کمک Google Analytics می‌توانیم این قسمت مشکلات را به‌ راحتی حل کنیم و با استفاده از داده‌های ارزشمند آن موفقیت یا شکست استراتژی بازاریابی ایمیلی‌مان را بسنجیم.

نوشته های اخیر

الگوریتم‌های گوگل در سئو که باید بشناسید! (مهم‌ترین و مفیدترین‌ها)

موتور جستجوی گوگل دائما در حال به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود برای ارائه بهترین تجربه ممکن به…

5 روز پیش

ترلو چیست؟ اجزای تشکیل دهنده آن چه مواردی هستند؟

نرم افزار ترلو چیست؟ اگر تصمیم به انجام کار گروهی مخصوصا دورکاری داشته باشید، حتما…

6 روز پیش

راهنمای بهترین Cdn ایرانی یا خارجی؟ + ویژگی‌های آن

در دنیای امروز، سرعت و پایداری وب‌سایت برای موفقیت هر کسب‌وکاری ضروری است. Cdn در…

1 هفته پیش

ipv6 چیست؟ 6 مورد از کاربردهای نسخه 6 پروتکل اینترنت!

ساختار ipv6 جدیدترین نسخه پروتکل اینترنت (IP) است که برای آدرس‌دهی به دستگاه‌ها در اینترنت…

2 هفته پیش

معرفی انواع فضای کار اشتراکی در ایران + توضیحات

فضای کار اشتراکی یا دفتر اشتراکی که به آن کوورکینگ اسپیس (Coworking Space) هم می‌گویند،…

3 هفته پیش

هاست وردپرس یا لینوکس؟ ویژگی‌های هاست وردپرس و لینوکس چیست؟

فرق هاست وردپرس و لینوکس چیست؟ اگر شما هم به تازگی برای تاسیس وب سایت…

3 هفته پیش