خطای 503 چیست؟ دلایل بروز و راهنمای کامل رفع ارور 503

خطای 503 چیست؟ دلایل بروز و راهنمای کامل رفع ارور 503

ارور ۵۰۳ چیست؟ ممکن است شما نیز تا کنون با خطای ۵۰۳ مواجه شده باشید و این سؤال را از خودتان پرسیده باشید. در هنگام باز کردن صفحه‌ی یک وب‌سایت توسط یک کاربر معمولی و یا مدیر سایت، ممکن است خطاهای مختلفی بر روی صفحه‌نمایش داده شوند و امکان مشاهده سایت وجود نداشته باشد. یکی از این خطاها ۵۰۳ است که می‌تواند به دلیل مختلفی رخ دهد. البته برای رفع آن نیز راهکارهایی وجود دارد و بروز این خطا در دفعات کم و به طور معمول نگران‌ کننده نیست. این مطلب از مقالات مرواهاست ارائه دهنده سرور مجازی پرسرعت راهنمای کامل علت بروز این خطا و راهکارهای رفع آن است.

خطای ۵۰۳ چیست و چه زمانی رخ می‌دهد؟

یکی از خطاهای رایج بر روی شبکه وردپرس، خطای ۵۰۳ است. مفهوم این خطا، عدم توانایی مرورگر برای باز کردن صفحه وب‌سایت، به دلیل در دسترس نبودن سرور اصلی آن است. این خطا می‌تواند در زمان‌های مختلفی رخ دهد. ساده‌ترین نوع آن مربوط به زمانی است که تأمین‌کننده اصلی، سرور را به‌صورت موقتی و به دلایلی مانند تعمیرات و به‌روزرسانی از دسترس خارج کرده است. این خطا به طور معمول با در دسترس قرارگرفتن مجدد سرور رفع می‌شود. اما در مواردی که طولانی شده یا دفعات تکرار آن زیاد شود، باید برای رفع آن چاره‌ای اندیشید.

انواع مختلف نمایش خطای ۵۰۳ و معنی آنها

خطای ۵۰۳ ممکن است با جملات مختلفی نمایش داده شود، اما متأسفانه اکثر آنها اطلاعات زیادی از خطا را ارائه نکرده و فقط به شما عنوان می‌کنند که سرور در دسترس نیست. انواع مختلف نمایش این خطا، شامل موارد زیر هستند.

  • 503 Service Unavailable ، 503 Service Temporarily Unavailable یا Error 503 Service Unavailable
  • HTTP Server Error 503 یا HTTP Error 503
  • خطای The Server is unavailable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please Try again later
تفاوت سرور اختصاصی با سرور مجازی به صورت جامع

خطای ۵۰۳

چرا طولانی‌شدن خطای ۵۰۳ می‌تواند نشانه‌ای هشداردهنده باشد؟

دانستیم که خطای ۵۰۳ چیست. باید بدانید که طولانی‌تر شدن این خطا و تکرار آن به‌دفعات، دسترسی مدیر سایت را به بخش مدیریت وردپرس قطع می‌کند و در این حالت نمی‌توان عیب‌یابی سرور و رفع مشکلات آن را به‌درستی انجام داد. همچنین هیچ‌گونه دسترسی به اطلاعات سایت هم در این شرایط وجود ندارد و این مورد زنگ خطر بسیار بزرگی برای مدیران سایت‌ها به شمار می‌رود.

همچنین زمانی که خطای ۵۰۳ رخ می‌دهد، درخواست‌ها از سمت سرور افزایش شدیدی داشته باشند. این شرایط می‌تواند باعث ایجاد حمله‌های DDos شده و سایت را به طور کامل از دسترس خارج کند. به همین دلایل بسیار مناسب است که برای رفع این خطا در سریع‌ترین زمان ممکن تلاش کنید، اگر می‎‌خواهید با خطای کد 500 نیز آشنا شوید بهتر است به مقالات مرواهاست مراجعه نمایید.

چند راهکار برای رفع کردن خطای 503 Service Unavailable

پس از درک اینکه خطای ۵۰۳ چیست، باید برای رفع آن تلاش کنیم. راهکارهای رفع این خطا بسته به اینکه شما مدیر سایت باشید و یا کاربر آن، کاملاً متفاوت خواهد بود و در این قسمت به بررسی هر دوی این حالت‌ها می‌پردازیم.

رفع خطا توسط مدیر سایت و سرور

  • راه اندازی مجدد

همان‌طور که اشاره شد، یکی از دلایل بروز این خطا حجم و ترافیک بالای سرور است. در این شرایط ری استارت کردن سرور می‌تواند در مدت زمانی کوتاه و در حد چند ثانیه این خطا را رفع کند. درصورتی‌که دفعات مشاهده این خطا به دلیل ترافیک بالا و توسط شما زیاد است، بهتر است که از سرورهای اختصاصی استفاده کنید.

  • بررسی Down شدن سرور
آموزش Team Viewer نرم‌افزار دسترسی از راه دور به دسکتاپ

ممکن است در شرایط به خصوصی مانند تعمیرات دوره‌ای، سرور شما اصطلاحاً Down شده باشد. در این شرایط به‌عنوان مدیر سایت باید این مورد را بررسی کرده و در صورت نیاز با تأمین‌کننده سرور تماس بگیرید.

  • بررسی افزونه‌ها و غیرفعال‌کردن آن‌ها در صورت لزوم

گاهی اوقات ناسازگاری پلاگین‌ها و افزونه‌ها می‌تواند منجر به بروز خطای ۵۰۳ شود. در این حالت باید تمامی آن‌ها را غیرفعال و مجدداً سرور را بررسی کرد. این کار باید از طریق میز کار وردپرس انجام شود، اما در مواقع بروز این خطا دسترسی به این صفحه وجود ندارد. برای همین باید از کنترل پنل و یا برنامه‌هایی مانند فایلزیلا استفاده کرد.

  • غیرفعال‌کردن قالب وردپرس

اگر مشکل با غیرفعال‌کردن افزونه‌ها حل نشد، نوبت به غیرفعال‌سازی قالب می‌رسد. در این زمان باید با ورود به پنل phpMyAdmin، قالب وردپرس خود را به طور کامل غیرفعال کنید. درصورتی‌که خطای ۵۰۳ پس از انجام این کار رفع شد باید پس از دسترسی به سایت، تم آن را به طور دائمی عوض کنید.

  • غیرفعال‌سازی CDN

یکی دیگر از راهکارها پس از درک این که ارور ۵۰۳ چیست، برای رفع آن، این است که CDN را به طور موقت غیرفعال کنید. البته درصورتی‌که مشکل رفع نشد، به‌خاطر داشته باشید که دوباره آن را فعال کرده و سپس به سراغ راهکارهای دیگر بروید.

  • محدودسازی Heartbeat API

این نوع خاص از API، برای نمایش اعلانات افزونه‌ها و یا ذخیره خودکار محتوا استفاده شده و مانند ضربان قلب، به طور دائم مشغول به کار است. ممکن است رفع خطای 503 Service Unavailable ، با غیرفعال‌سازی این مورد امکان‌پذیر باشد.

خارج کردن آی پی بلاک شده در فایروال whm

برای آشنایی با ارور 504 که یکی از رایج‌ترین خطاهایی است که مدیران و کاربران سایت تا به الان حداقل یک مرتبه با آن مواجه شده‌اند، به مقالات مرواهاست مراجعه نمایید تا اطلاعات کاملی کسب نمایید.

ارور ۵۰۳

رفع خطا توسط کاربر

اگر به‌عنوان یک کاربر قصد مشاهده وب‌سایتی را دارید و با خطای ۵۰۳ مواجه شده‌اید، کار زیادی نمی‌توانید بکنید و بهتر است که منتظر بمانید تا این خطا از سمت مدیر سایت و یا سرور برطرف شود. بااین‌حال چند راهکار را که ممکن است کمک‌کننده باشند، در اینجا بیان می‌کنیم.

  • رفرش کردن چندباره‌ی وب‌سایت
  • استفاده از مرورگر متفاوت
  • ری استارت کردن مودم اینترنت
  • استفاده از انواع مختلف اینترنت مانند وای‌فای و یا داده تلفن همراه
  • پاک‌کردن تمامی کش و کوکی‌های مرورگر

جمع‌بندی 

در این مطلب به بررسی کامل این موضوع که ارور ۵۰۳ برای چیست پرداختیم و آموزش کاملی برای رفع آن نیز ارائه کردیم. خطای ۵۰۳ معمولاً جدی و نگران‌کننده نبوده و به این معناست که وب‌سایت شما فعال است، اما به دلیل وجود برخی مشکلات در سرور، قابل‌نمایش دادن نیست. این خطا با فعال‌شدن مجدد سرور رفع می‌شود. استفاده از راهکارهای ارائه شده نیز می‌تواند سرعت رفع این خطا را افزایش دهد. یکی دیگر از خطاها ارور کد ۵۲۶ است که ممکن است با آن آشنا شده باشید اگر نمی‌دانید پس از مشاهده این خطا چکار باید کنید این مقاله مناسب شماست!

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

اینستاگرام

فیسبوک

توییتر

12 دی 1403

در 23:59

سیستم عامل اوبونتو یک سیستم‌عامل منبع‌باز محبوب لینوکس است که نام خود را از کلمه‌ای آفریقایی گرفته است. این کلمه در زبان بانتو به معنای «من هستم، چون ما هستی...

10 دی 1403

در 21:57

فلاتر یک فریم‌ورک متن‌باز و چندسکویی است که امکان توسعه اپلیکیشن‌های اندروید و iOS را با یک کد مبنا فراهم می‌کند. در این مقاله به بررسی فلاتر و اینکه زبان بر...

5 دی 1403

در 21:10

گوگل ادسنس چیست؟ ادسنس پلتفرمی در گوگل است که به افراد کمک می‌کند از وب‌سایت یا وبلاگ خود درآمد کسب کنند. AdSense تبلیغات را در سایت شما نمایش می‌دهد و زمانی...

28 آذر 1403

در 19:55

در این مطلب می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که ویروس تروجان چیست و چگونه از سیستم خود در برابر آن محافظت کنیم. تروجان یا اسب تروجان نوعی نرم‌افزار مخرب یا بد...

26 آذر 1403

در 15:37

کپچای چیست؟ CAPTCHA یک ابزار امنیتی است که با ارائه چالش‌هایی مانند شناسایی متن یا تصویر تحریف‎شده، حضور کاربران انسانی را تأیید می‌کند و آنها را از ربات‌های...

14 آذر 1403

در 19:42

ارور ۵۰۳ چیست؟ ممکن است شما نیز تا کنون با خطای ۵۰۳ مواجه شده باشید و این سؤال را از خودتان پرسیده باشید. در هنگام باز کردن صفحه‌ی یک وب‌سایت توسط یک کاربر م...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.