ساخت فایل htaccess در وردپرس، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. این فایل یکی از کاربردیترین فایلهای وردپرس است که نیاز به سایر افزونهها را از بین میبرد. به کمک فایل htaccess میتوانید انواعی از تنظیمات وبسایت را فعال یا غیرفعال نمایید. Htaccess تنظیمات امنیتی را نیز انجام میدهد. این فایل، به بهبود عملکرد سایت وردپرسی شما کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فایل .htaccess تا انتهای این مقاله از مرواهاست ارائه دهنده هاست پرسرعت وردپرس، با ما همراه باشید.
فایل htaccess چیست و چه کاربردهایی دارد؟
Htacces یکی از اصلیترین و مهمترین فایلهای وردپرس است. به کمک htaccess میتوانید وبسایت خود را از حالتی که www ندارد، به نوع www تبدیل کنید. تنظیم کردن امنیت، افزایش کارایی وبسایت، قرار دادن پسوورد روی پوشههای خاص و… از کاربردهای htaccess است. با استفاده از این فایل، امکان پیکربندی روی Apachee نیز وجود دارد. Htaccess کمک میکند که فایلهای مورد نظر شما یا حتی تمامی فایلهای وبسایت قابل مشاهده نباشند.
وقتی که وردپرس را روی هاست خود نصب میکنید، htaccess نیز نصب خواهد شد. این فایل، یک پیکربندی است که وظیفه کنترل نحوه اجرا سرور شما را بر عهده دارد. Htaccess file فقط در چند سرور از جمله Apachee پشتیبانی میشود. اگر وبسایت شما، روی Apachee پشتیبانی میشود میتوانید از htaccess استفاده نمایید. این وبسایت برای فعال کردن یا غیرفعال ساختن انواع فیچرهای وبسایتی استفاده میشود.
فایل htaccess.کاربردهای زیر را دارد:
- تنظیم کردن ریدایرکتها: میتوانید از ریدایرکت ۳۰۱ یا ۳۰۲ استفاده کنید. ریدایرکت ۳۰۲ برای تنظیم کردن دامنه موقت کاربرد دارد. کاربرد ریدایرکت ۳۰۱ در انتقال دادن ترافیک http به https است.
- بازنویسی کردن URLها: میتوانید با کمک htaccess ، آدرسهای اینترنتی مناسب سئو را بنویسید. این کمک میکند که crawling رباتها بهینهسازی شود و رتبه وبسایت شما در گوگل بهبود یابد.
- محافظت کردن از Hotlinks : با استفاده از htaccess میتوانید از تمام پهنای باند خود استفاده کنید. به این منظور، باید مانع اتصال Hotlinks به وبسایت خود شوید. Htaccess این امکان را برای شما فراهم نموده است.
- تغییر دادن محدودیتهای دسترسی: به کمک فایل میتوانید دسترسی برخی IPها را به وبسایت خود محدود کنید.
- محافظت از رمز عبور: با ایجاد کردن htaccess و تنظیم نمودن رمز عبور، میتوانید کنترل کنید که هر دایرکتوری نیازمند یک کاربر معتبر باشد.
- مدیرت کردن پیامهای خطا: میتوانید خطاهایی مانند ارور ۴۰۴ را با htaccess سفارشی و مدیریت نمایید.
آموزش ساخت فایل htaccess در cPanel
برای ساخت htaccess در کنترل پنل یا cPanel ، در مرحله اول باید وارد پنل هاست خود شوید. برای این کار میتوانید نام دامنه خود را با علامت : و ۲۰۳۸ در مرورگر مورد نظر وارد نمایید. در مرحله بعد، نام کاربردی و رمز عبور را وارد نمایید. بعد از آن لازم است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- باید به بخش file manager که در پنل هاست شما وجود دارد مراجعه کنید.
- در بالای صفحه یک گزینه به نام +file menu وجود دارد. اگر از cPanel استفاده میکنید، روی این گزینه کلیک نمایید.
- فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس روی عبارت htaccess برای این فایل کلیک کرده و تیک تایید را بزنید.
- در این مرحله باید پوشهای را برای انتخاب کنید تا فایل ایجاد شده در آن قرار گیرد. یک پوشه مناسب برای این کار، public_html است.
- در مرحله آخر باید روی گزینه create new file کلیک نمایید.
پس از گذراندن ۶ مرحله ذکر شده، میتوانید ساخت فایل htaccess را در کنترل پنل انجام دهید. پس از اینکه دانستید فایل htaccess چیست و چه کاربردی دارد، میتوانید آن را در وب سرور بسازید. اگر از پنل هاست دیگری استفاده میکنید، ممکن است مراحل ساخت htaccess در آن کمی متفاوت باشد. اما توجه کنید که مراحل کلی در پنلهای مختلف یکسان است.
چگونه فایل htaccess وردپرس را بازسازی کنیم؟
در این قسمت یاد میگیرید که چگونه فایل htaccess را در وردپرس بازسازی نمایید. برای بازسازی کردن htaccess ، باید با استفاده از file manager هاست فایل قبلی htaccess را پاک کنید. برای پاک کردن htaccess قبلی باید از پوشه public_html اقدام نمایید. ممکن است ابتدا این پوشه برای شما قابل مشاهده نباشد. برای از بین بردن این حالت باید از کنترل پنل، گزینه show hidden files را انتخاب کنید. سپس با توجه به اینکه سیستم عامل شما ویندوز یا مک است، باید به شکل زیر اقدام کنید.
- بازسازی htaccess در سیستم عامل ویندوز:
- ابتدا باید یک ویرایش کننده متن مانند Notepad را در سیستم ویندوز اجرا نمایید.
- کد مورد نظر را در notepad وارد نمایید.
- فایل را ذخیره کنید. فایل باید با فرمت html و نام htaccess ذخیره شود.
- بازسازی htaccess در سیستم عامل مک:
- قسمت text edit را در سیستم عامل مک باز کنید.
- در text edit ، عبارت htaccess را تایپ نمایید.
- در مرحله آخر، گزینه تایید را بزنید تا ذخیره شود.
با طی کردن مراحل سادهای که ذکر شد، میتوانید به راحتی htaccess را در وردپرس، در سیستمهای عامل مختلف بازسازی کنید. هدف از بازسازی htaccess ، تغییر دستورات و کدهایی است که قبلا به آن دادهاید. پس از اینکه در این دو سیستم عامل بازسازی را اعمال کردید، برای ذخیره فایل باید آن را در پوشه public_html قرار دهید. با بازسازی کردن htaccess ، این فایل به حالت پیشفرض خود برمیگردد. بازسازی کمک میکند تا اگر سایت شما به خاطر این فایل خطایی داشته باشد، این مشکل رفع گردد. همچنین، در نظر داشته باشید که robots.txt چیست و چگونه میتواند به بهینهسازی دسترسیهای موتورهای جستجو به سایت کمک کند.
علامتهای خراب بودن htaccess موارد زیر است که نیاز به بازسازی را نشان میدهد:
- لینکهای خراب: اگر نتوانید با استفاده از لینکها صفحات مورد نظر را باز کنید یا انواع خطاها را مشاهده نمایید، htaccess باید بازسازی شود.
- صفحه سفید مرگ: اگر وبسایت شما فقط یک صفحه سفید خالی را نشان دهد، دچار اختلال شده است.
- عدم کار کردن افزونهها: اگر افزونهها با خطا مواجه شوند، باید htaccess را تعمیر کنید.
سخن پایانی درباره htaccess file
در این مقاله بررسی کردیم که فایل htaccess چیست و چه کاربردهایی دارد. Htaccess فایلی است که در وبسایتهای تحت پشتیبانی آپاچی کاربرد دارد. محل این فایل به طور پیش فرض، در دایرکتوری root وردپرس قرار دارد. میتوان از htaccess برای پیکربندی سرور و مدیریت وبسایت استفاده نمود. شما میتوانید این فایل را در cPanel بسازید و در وردپرس نیز آن را بازسازی نمایید، اگر هم با سی پنل آشنایی ندارید در یکی از مقالات مروهاست درباره آموزش سی پنل به طور کامل توضیح دادهایم برای کسب اطلاعات بیشتر به مقالات ما مراجعه بفرمایید.