خطای ۴۰۱ Unauthorized چیست؟ دلایل وقوع آن چیست؟

خطا 401

ارور ۴۰۱ خطایی است که هنگام دسترسی بدون شناسه کاربری و رمز عبور معتبر به یک سایت برای شما نمایش داده می‌شود. این خطا دسترسی به سایت مورد نظر شما را غیر ممکن می‌کند و در سایت‌های خاصی که نیاز به شناسه کاربری و احراز هویت برای ورود دارند، رخ می‌دهد. ارور 401 ممکن است نشان دهنده مشکل از سمت کاربر باشد، اما همیشه این گونه نیست.

ممکن است آدرس URL شما ایراد داشته باشد یا آن وبسایت موقتا از دسترس خارج شده باشد. حتما چنین خطای خسته‌ کننده‌ای برای شما نیز رخ داده است، دسترسی شما را محدود کرده و وقت شما را بیهوده تلف کرده است! برای دانستن این که Error 401 چیست و نحوه رفع آن، تا انتهای این مقاله از مرواهاست ارائه دهنده فروش سرور اختصاصی با ما همراه باشید.

خطا 401 Unauthorized به چه معناست؟

خطای ۴۰۱ به این معناست که درخواست شما برای ورود به یک وبسایت تایید نشده است زیرا درخواست فاقد اعتبار است. مرورگری که از آن استفاده می‌کنید (کروم، فایرفاکس و …) برای ورود به یک وبسایت درخواستی را برای آن URL ارسال می‌کند. زمانی که وبسایت درخواست مرورگر شما را تایید نکند، خطای 401 برایتان نمایش داده می‌شود.

 این ارور معمولا در وبسایت‌هایی اتفاق می‌افتد که برای استفاده از آن‌ها، باید نام کاربری و رمز عبور تعیین کنید. اگر در سایتی ثبت نام کردید و هنگام ورود نام کاربری یا رمز عبور خود را اشتباه وارد کردید، ارور 401 نمایش داده خواهد شد. همچنین اگر مدت زمان زیادی از ورود شما به وبسایت گذشته است و می‌خواهید دوباره از وبسایت استفاده کنید، ممکن است با Error 401 مواجه شوید. اینجا باید مجدد نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید.

نکته‌ دیگری که باید به آن اشاره کنیم، تفاوت خطا ۴۰۱ و ارور 403 است. این دو ارور بسیار مشابه هم هستند، اما تفاوت‌هایی هم دارند. ارور 403 ممکن است حتی در صورت صحیح بودن اطلاعات هویتی کاربر رخ دهد، که نشان می دهد کاربر به هیچ عنوان اجازه دسترسی به صفحات خاصی را ندارد. در حالی که ارور 401 عمدتا به علت اشتباه بودن اطلاعات کاربری بوده و با راهکارهایی قابل حل است.همچنین اگر به دنبال رفع مشکلات مرتبط با ارور 404 هستید، می‌توانید به مقاله ما در این زمینه مراجعه کنید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

افزودن aliasdomain در سی پنل

از کجا متوجه شویم که ارور 401 رخ داده است؟

از کجا متوجه شویم که ارور 401 رخ داده است؟

در پاراگراف قبل در مورد این صحبت کردیم که Error 401 چیست؟ حال می‌خواهیم بررسی کنیم که این ارور به چه شکل‌هایی ظاهر می‌گردد. در مرورگر‌های مختلف، این خطا به اشکال مختلفی ظاهر می‌گردد از جمله:

  • Access denied )به این معناست که دسترسی شما به وبسایت امکان پذیر نیست)
  • Unotherized error 401 (این ارور، اجازه ورود را به شما نمی‌دهد)
  • Authorization required 401 (برای ورود، نیاز به اجازه دارید)
  • HTTP 401 error

علل وقوع ارور ۴۰۱ چیست؟

علل وقوع ارور ۴۰۱ چیست؟

اولین علت وقوع این خطا، وارد کردن نام کاربری و رمز عبور اشتباه از سوی کاربر است. تمام خطاهایی که با عدد ۴ شروع می‌شوند معمولا به علت مشکل از سمت کاربر رخ داده‌اند، اما علت وقوع این ارور، همواره به علت مشکل احراز هویت از سمت کاربر نیست. بلکه موارد زیر نیز می‌توانند دلیل رخ داد این ارور باشند:

  • ممکن است شما URL وبسایت را اشتباه وارد کرده باشید.

 اگر آدرس وبسایت وارد شده غلط باشد، این ارور نمایش داده می‌شود. این یکی از اصلی‌ترین علت‌های رخ دادن خطا 401 است.

  • در صورتی که فایروال سیستم ایراد داشته باشد، خطا ۴۰۱ نمایش داده می‌شود.

ممکن است حافظه یا history مرورگر شما بسیار قدیمی باشد. کوکی‌های قدیمی ذخیره شده در مرورگر، ممکن است این خطا را ایجاد کنند. این اطلاعات قدیمی سرعت مرورگر را پایین می‌آورد و امکان ورود به وبسایت‌های جدید را از بین می‌برد.

  • حافظه کش قدیمی، مانع ورود شما به وبسایت‌های مختلف می‌گردد.

حافظه کش، همان حافظه پنهانی است که در مرورگر شما ذخیره می‌گردد. وقتی از مرورگر خود برای ورود به وبسایت‌های مختلف استفاده می‌کنید، مرورگر از تمام صفحات اطلاعاتی را ذخیره می‌کند تا در ورود بعدی به آن‌ها، سرعت عمل بیشتری داشته باشد. کش قدیمی و نامعتبر، ممکن است باعث رخ دادن خطای ۴۰۱ شود.

  • پلاگین‌ها و افزونه‌های معیوب، یکی از دلایل رخ دادن Error 401 هستند.
Directory Privacy در سی پنل

افزونه‌های معیوب و همچنین گاهی افزونه‌های امنیتی، اجازه دسترسی شما به وبسایت‌های مختلف را نمی‌دهند.

  • طرح زمینه یا Theme معیوب می‌تواند خطا ۴۰۱ را ایجاد کند.
  • خطاهای DNS نیز می‌توانند دلیلی بر رخ داد این ارور باشند.

 DNS مخفف Domain name system است. این خطاها نادر هستند و در صورتی که مشکلات دیگر را برطرف کردید ولی همچنان ارور 401 وجود داشت، DNS را بررسی کنید.

روش‌های برطرف کردن ارور 401

روش‌های برطرف کردن ارور 401

  • آدرس وارد شده در مرورگر خود را به دقت بررسی نمایید.

گفتیم که یکی از دلایل اصلی ارور 401، اشتباه بودن آدرس وبسایت وارد شده است. دقت کنید که hppts را درست و بدون غلط املایی وارد کرده باشید. اشتباهات آدرس سایت را اصلاح کرده و دوباره صفحه را load کنید. گاهی ممکن است وبسایت مورد نظر شما به طور کلی از دسترس خارج شده یا آدرس آن تغییر کرده باشد، همچنین برای اطلاعات بیشتر درباره بهبود تجربه کاربری و مدیریت صفحات وبسایت، می‌توانید مقاله ما با موضوع ریدایرکت 301 چیست را مطالعه کنید.

  • حافظه و کوکی‌های ذخیره شده را حتما پاک کنید.

پاک کردن حافظه و کوکی‌های قدیمی، یک روش موثر برای از بین بردن اطلاعات اضافی و نامعتبر در مرورگر شما است که می‌تواند ورود به وبسایت‌های جدید را ممکن نماید. با پاک کردن History مرورگر شما با سرعت بیشتری وارد وبسایت‌های جدید شده و ارور ۴۰۱ رفع می‌گردد.

  • سعی کنید یک بار از اکانت خود خارج و سپس دوباره وارد شوید.

گاهی اوقات اشکال از خود وبسایت مورد نظر شما است. چند بار امتحان کنید و نام کاربری و رمز عبور خود را به درستی وارد نمایید تا بالاخره موفق شوید.

  • باید حافظه کش فایروال سیستم خود را پاک کنید.

اگر اطلاعات زیاد، نامعتبر و نامناسب در حافظه مرورگر شما ذخیره شده باشند، مانع ورود شما به وبسایت‌های جدید خواهند شد. به همین دلیل یک بار کش مرورگر را کاملا پاک کنید و سعی کنید مجدد وبسایت را بارگزاری نمایید.

  • افزونه‌ها و پلاگین‌های معیوب را پاک کنید.

گاهی افزونه‌ها پیکر‌بندی نامناسبی دارند و باعث وقوع خطا ۴۰۱ می‌‌شوند. لازم است شما تک به تک این پلاگین‌ها و افزونه‌ها را غیر فعال کنید تا ارور رفع گردد. پس از غیر فعال کردن پلاگین‌ها، یک بار دیگر به صفحه اصلی باز گردید و سایت را رفرش کنید. اگر خطا رفع شد، مشکل از افزونه‌های شما بوده است.

  • گاهی فقط وبسایتی که می‌خواهید به آن وارد شوید، در حال حاضر از دسترس خارج است. می‌توانید در ساعت‌های مختلف ورود به وبسایت را مجدد امتحان کنید و در صورت امکان، با پشتیبانی سایت مورد نظر تماس بگیرید تا معیوب بودن یا نبودن آن را جویا شوید.
  • یک راه حل ساده دیگر، بارگذاری مجدد وبسایت مورد نظر است.
0 تا 100 آموزش تنظیمات ایمیل در Android

 گاهی قطعی اینترنت یا ایرادات جزئی مرورگر سبب می‌شود خطا رخ دهد و این طور به نظر برسد که مشکلی اساسی وجود دارد. اما گاهی فقط با یک رفرش ساده، مشکل شما به سرعت حل می‌شود.

  • تم وبسایت را غیرفعال کنید.

گاهی اوقات لازم است که theme مرورگر خود را به صورت دستی غیرفعال کنید و یکی از پیش زمینه‌های قبلی مرورگر را انتخاب کنید. ممکن است با این کار، خطا ۴۰۱ رفع شود.

  • حافظه DNS را به طور کامل پاکسازی کنید.

حافظه DNS یا سامانه نام دامنه، به عنوان آخرین راه حل شما برای رفع این خطا، باید پاک شود. در سیستم ویندوز، commandipconfig/flushdns را در قسمت command تایپ کنید تا DNS پاک شود. در سیستم مک، با تایپ کردن commandsudo killall-HUO mDNSResponderin Terminal (Command Promt) ، DNS سیستم پاک خواهد شد.

سخن پایانی

در این متن با خطا 401، علت وقوع آن و روش‌های رفع کردن آن آشنا شدیم. این ارور بسیار شایع است و ممکن است برای شما در مرورگرهای مختلف، حین ورود به وبسایت‌های گوناگون رخ دهد و دسترسی شما را به وبسایت‌ها محدود کند. برای بهبود دسترسی به وبسایت‌ها و رفع این ارور، از راه حل‌هایی که بیان کردیم استفاده کنید تا در کمترین زمان به نتیجه برسید.

به کمک راه‌های ذکر شده می‌توان به راحتی و با سرعت بیشتر به وبسایت‌ها دسترسی داشت و از هدر رفتن زمان جلوگیری نمود. همچنین اگر با ارور 408 مواجه شدید، می‌توانید مقاله مربوط به آن را در سایت ما مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

اینستاگرام

فیسبوک

توییتر

14 آبان 1403

در 12:12

ساخت فایل htaccess در وردپرس، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این فایل یکی از کاربردی‌ترین فایل‌های وردپرس است که نیاز به سایر افزونه‌ها را از بی...

30 مهر 1403

در 21:53

ارور ۴۰۱ خطایی است که هنگام دسترسی بدون شناسه کاربری و رمز عبور معتبر به یک سایت برای شما نمایش داده می‌شود. این خطا دسترسی به سایت مورد نظر شما را غیر ممکن ...

25 مهر 1403

در 09:41

متن‌باز، اصطلاحی است که ممکن است بارها آن را شنیده و درباره آن کنجکاو باشید. اگر می‌خواهید بدانید اوپن سورس یعنی چی، باید بگوییم که این اصطلاح، به چیزی که هم...

23 مهر 1403

در 22:59

ریدایرکت ۳۰۱ چیست؟ این سوالی است که ممکن است برای بسیاری از شما ایجاد شده باشد. این ریدایرکت، که یکی از انواع ریدایرکت‌ها است، انتقال دائم صفحات یا وب‌سایت‌ه...

16 مهر 1403

در 12:12

دامنه اس بی اس چیست؟ این سوال شاید برای بسیاری از افراد که به تازگی وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ شده‌اند و به دنبال ثبت دامنه هستند مطرح شود. پس با ما در این م...

11 مهر 1403

در 12:12

ارور 404 یکی از رایج‌ترین خطاهای اینترنتی است که کاربران در هنگام بازدید از صفحات وب با آن مواجه می‌شوند. این ارور نشان‌دهنده این است که صفحه‌ای که کاربر به ...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.