تفاوت هاست لینوکس و هاست ویندوز

از مهمترین و رایج ترین دلایلی که ممکن است یک فرد به دنبال هاست و یا سرور باشد، نیاز به داشتن وب سایت شرکتی یا شخصی، سایت تجارت الکترونیک ویا فروشگاهای آنلاین، وبلاگ یا نمونه کارهای آنلاین می باشد. اولین سوالی که در اینجا پیش میاد این هست که تفاوت هاست ویندوز با لینوکس چیست. لذا در ادامه به تفاوت های این دو خواهیم پرداخت.

هاست لینوکس

سیستم عامل

لینوکس و ویندوز دو نوع مختلف از سیستم عامل هستند. در واقع واضح ترین تفاوت بین سرویس های هاست لینوکس و هاست ویندوز، سیستم عاملی است که بر روی سرور اجرا می شود.

سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس، محبوب ترین سیستم عامل در جهان می باشد و 80% از طراحان وب از سرور های لینوکسی استفاده می کنند.
زبان های برنامه نویسی

سیستم عامل لینوکس،  OpenSource می باشد و اکثر برنامه های آن رایگان می باشد. برنامه هایی نظیر  MySql، MongoDB، Ngnix، آپاچی(Apache)، سرور ایمیل و… همه از برنامه های رایگانی هستند که روی لینوکس اجرا می شوند. همچنین اسکریپتهای نوشته شده، سیستم های مدیریت محتوا نظیر وردپرس، جوملا، زبان برنامه نویسی php  و… نیاز به سرور لینوکس دارند.

لینوکس انتخاب خوبی برای توسعه دهندگان وب با تجربه و ماهر می باشد که می دانند چگونه یک وب سرور آپاچی یا NGINX را پیکربندی کنند و برای توسعه دهندگان که  Perl، PHP یا Python را با یک پایگاه داده MySQL توسعه می دهند، مناسب می باشد.

از طرفی سرورهای ویندوز معمولا در محیط های بزرگ تر و شرکت ها و یا موسسات دولتی استفاده می شوند. سرور های هاست ویندوزی ممکن است به عنوان یک Sharepoint یا سرور Exchange استفاده شوند. بسیاری از برنامه ها از VBScript استفاده می کنند.

سایت هایی که با استفاده از تکنولوژی های Microsoft ASP.NET و MSSQL توسعه داده شده، نیاز به استفاده از سرورهای ویندوز نیز دارند. در نتیجه اگر شما قصد استفاده از گزینه های نرم افزاری مایکروسافت را دارید، قطعا به سرورهای هاست ویندوز نیاز خواهید داشت. همچنین در صورتی که سایت شما از موارد زیر استفاده می نمایید می بایست سرور های ویندوزی تهیه نمایید.

  • کلاسیک ASP
  • NET
  • دیتابیس MSSQL (مایکروسافت SQL سرور)
  • MS Access
  • توسعه ویژوال بیسیک
  • C #
  • مایکروسافت Exchange (نیاز به مجوز و نصب)
  • مایکروسافت Sharepoint (مستلزم مجوز و نصب)
  • و…

رابط کاربری

رابط کاربری مورد استفاده در این سیستم عاملها نیز یکی دیگر از چشمگیرترین نقاط تفاوت آنها می باشد. رابط کاربری در سیستم های لینوکس برخلاف ویندوز، محیط گرافیکی نداشته و می بایست دستورات را در محیط Command Prompt تایپ نمایید. اما شما می توانید با استفاده از کنترل پنل های قدرتمندی نظیر Cpanel و DirectAdmin، جهت مدیریت پایگاه های داده، مدیریت میل سرور، فایروال  و… استفاده نمایید.

کنترل پنل

سرورهای هاست ویندوز و سرورهای هاست لینوکس از کنترل پنل های مختلف استفاده می کنند که مهمترین آنها در قسمت زیر آورده شده است:

  • cPanel: این کنترل پنل در تمام سرویس های میزبانی وب با سیستم عامل لینوکس قابل استفاده می باشد. سی پنل امکانات اصلی مانند ( php , mysql , email , cronjob , ftp و … ) را پشتیبانی می کنند و به جرات می توان آن را یکی از بهترین ترین کنترل پنل ها نامید. استفاده رابط کاربر پسند(user friendly) و امکانات بی شماری که توسط سی پنل ارائه شده است، آن را به محبوب ترین کنترل پنل تبدیل نموده است.

کنترل پنل سی پنل

  • DirectAdmin: کنترل پنل دایرکت ادمین نیز همانند سی پنل بوده و امکانات اصلی مانند ( php , mysql , email , cronjob , ftp و … ) را پشتیبانی می کنند.

کنترل پنل دایرکت ادمین

  • Plesk: این کنترل پنل هم روی سروور های لینوکس و هم روی سرور های ویندوز قابلیت نصب را دارد. یکی از ویژگی های بارز این کنترل پنل آن است که محیط  کاربر پسندی (user friendly) دارد.

کنترل پنل پلسک

اسامی فایل ها

تفاوت دیگر بین هاست لینوکس و هاست ویندوز این است که فایلهای لینوکس حساس به حروف هستند، در حالی که فایلهای ویندوز به کوچک و بزرگ بودن حروف حساس نیستند. در سرور لینوکس، home.html  و Home.html نام های مختلف هستند. در یک سرور ویندوز، home.html، Home.html و HOME.HTML همگی یکسان هستند.

همچنین فایل هایی با پسوند .php مربوط به سیستم عامل لینوکس هستند و فایلهایی با پسوند سیستم عامل asp  یا .aspx مربوط به ویندوز هستند.  همچنین برخی از فایل ها نظیر .htaccess و یا php.ini نیز مختص سرور های لینوکس هستند.
امنیت سرورها

ثبات و امنیت سرور لینوکس قطعا برتر از سرورهای ویندوزی است. اگر قصد دارید یک برنامه وب پیچیده و کارآمد اجرا کنید، بهتر است از سرورهای لینوکسی استفاده نمایید.
البته می بایست این نکته را نیز در نظر داشته که امنیت سرورها به تنظیمات سرور، امنیت نرم افزار های مورد استفاده و نیز مهارت مدیران سرور بستگی دارد. تمام سرورهای مدیریت شده مرواهاست همواره با آخرین تکنولوژی های امنیتی، به روز و نگهداری می شوند.

نتیجه گیری

با توجه به مباحث ذکر شده، می بایست در نظر بگیرید که نیاز های هر کاربر متفاوت می باشد. بعضی از افراد انتظار دارند با کمترین هزینه تنها یک وبسایت ساده ی چند صفحه ای داشته باشند. برخی دیگر ممکن است نیاز به سرور قوی تر و نیز تیم پشتیبانی فنی داشته باشند. این مشتریان باید با دقت نیاز های خود را بررسی نموده و در این رابطه با شرکت هاستینگ خود نیز مشورت نموده و مطمئن شوند بهترین سرویس را انتخاب نموده اند.

نکته کلیدی که در انتخاب سرورها می بایست در نظر گرفت اینست که می بایست که نیاز های خود را مشخص نمایید و دقیقا همان چیزی را که می خواهید تهیه کنید. می بایست بررسی نمایید کدام نیاز ها بیشتر برای شما مهم بوده و بر اساس بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

در صورتی که مقاله فوق مورد توجه شما قرار گرفته پیشنهاد میکنیم مقالات “آموزش کار با دستور cp در لینوکس برای کپی کردن فایل و پوشه ها” و ”هاست لینوکس چیست ؟ ۴ مزایای هاست لینوکس” در بلاگ مرواهاست مطالعه فرمایید

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

16 خرداد 1402

در 13:02

آموزش فعالسازی ssl در کلودفلر هدف اصلی ما در تدوین این مقاله است. گواهی SSL همان چیزی است که وب‌سایت‌ها را قادر می‌سازد از HTTP به سمت HTTPS که امنیت بیشتری ...

7 خرداد 1402

در 20:55

انتخاب و خرید هاست برای وب سایت، یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که برای تجارت آنلاین خود انجام می‌دهید. این انتخاب می‌تواند، امنیت و کارکرد درست وب سایت را برا...

31 اردیبهشت 1402

در 12:53

نصب سی پنل در سرور لینوکس می‌تواند یک تغییر برای مدیریت محیط میزبانی وب باشد. سی پنل با یک رابط گرافیکی کاربرپسند، کارهایی مانند مدیریت فایل‌های وب سایت، ایج...

27 اردیبهشت 1402

در 18:42

ساخت و راه‌اندازی وب سایت، یکی از مهم‌ترین امکانات و راه‌های ارتباط مشتریان با برند شما است. پس از این که سایت مورد نظر، توسط مهندسان برای کسب و کار شما طراح...

24 اردیبهشت 1402

در 12:54

اگر یک کسب‌وکار آنلاین دارید، انتخاب هاست مناسب، یکی از حیاتی‌ترین تصمیمات برای کارکرد صحیح یک وب‌سایت است. عملکرد، قابلیت اطمینان، امنیت و بسیاری از ویژگی‌ه...

21 اردیبهشت 1402

در 23:58

DNS یک مفهوم اساسی در دنیای آنلاین است و عملیاتی که طی آن انجام می‌شود، به کاربران در سراسر جهان هر روز، امکان دسترسی به میلیاردها وب سایت را می‌دهد. اما DNS...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.